Monday, March 31, 2008

Villa Snigel

Visiondivision designs a villa for a young couple in the Swedish countryside.
Its easy to build, still with unique features that just cant be anyone except visiondivision.

This house was designed with two main aspects in mind;
That the nature on the site should be present while you’re inside the house and that it should be easy and cheap to construct.
To get optimal variations of views from the house, we made a slender house along the stream.
To walk around in the house will also be a walk through the most beautiful parts of the site.

The house will be so easy to construct so that two persons alone can construct the main parts of the house.
Some parts of a building process needs special competence, for example the making of the foundation, these parts have we given a special treatment to give the house a unique character.
The plinths will be like terraces, each one adapting to the site and the functions that is desired on them.
The plinths also continue up in the house to become furniture, door mats and such.
Outside they contain a garage, an outdoor pool, a crayfish entrapment device.
To give the outside parts a careful treatment, the beautiful nature on the site comes forward and the client gets a variety of interesting outdoor rooms for an inexpensive price.

The façade is clad with glossy, white varnished plywood boards.

View towards the living area
The rubber plinth lengthens the room in both directions and brings the nature closer.

View from the bedroom to the outside pool
With lighting in the tree tops, the client gets a luxurious outdoor space using simple means.

Wednesday, March 19, 2008

Postcard House


Visiondivision got a commision to do a villa outside of Granada, Spain.
With a new groundbreaking concept, they hope that this one will turn into a true classic masterpiece.

The concept for this villa has its origin in the breathtaking views from the site over a mountain range and the ocean on the southern coast of Spain. We wanted to frame this view, improve it even further and treat it as a postcard, and also give our clients even more postcards to see and live their everyday life in.These postcards often get a double function, they become a great view for the room and you can also enter them and enjoy this quality space.

When one enter the house, such a postcard is visible in the far end of the kitchen; a big window pane where you can see an orange tree patio with orange mosaic as hardscape.These views are treated like classical paintings with foreground, motive and background.This makes it interesting to move around throughout the house because you always have something interesting to lay your eyes on.

If you turn your head towards the living room, you will see another painting.This one is showing the main terrace and the infinite pool in the foreground, the people who swims in it as the motive and with the mountains and the ocean view as the background.

The house has three floors with different characters and functions.The house has a logic layout but is at the same time complex. You can move around in the house in different ways both from the inside and the outside, which creates a lot of variation and interesting places.
A guesthouse is located at the entrance with a small kitchen, a bathroom and with a small patio.Postcard: The olive slopes
The first floor is the open, social space with the living room and the kitchen with access to an orange tree patio and to the big terrace with the infinite pool.Postcards: The Infinite pool, An orange tree patio, A harley davidson in a cactus hedge, A special fire place
The middle floor is for the children with a shared bathroom with a trampoline.A shaded patio is accessible from the children’s floor.Postcards: The trampoline, The playground
The top floor is a master suite for the parents with a fireplace and a moveable bathtub among other features.From the bathroom you have an ocean view and a door that leads to the roof terrace, where a 360 degree view of the whole landscape awaits.Postcards: Fire place from the bathtub, The 360 Degree view
Nighttime at the postcard house.

The three stories of the house shifts in size according to functions and views and is together combined into a strict composition.The material of the façade is white mosaic that reflects light and therefore subtly alters its colour and appearance according to the time of the day.

A layout of the buildings on the site.
The plans
More information and additional images will soon come up.

Visiondivision goes neon


Check out our new neon light sign

Tuesday, March 18, 2008

The VD-Shop has now opened


Visiondivision has now launched their on-line shop where you can buy everything from a poster to a house.

Check it out on , go to extra and click on the vd-shop icon.

Stylish t-shirts

Mind blowing posters

Custom made paintings

A tasteful selection of houses that you can buy.